Meivakantie 2024

Meivakantie 2024 in Nederland

Bekijk op deze pagina alle meivakanties in 2024 voor de regio's Noord, Midden en Zuid Nederland. In het bovenstaande menu staan nog meer vakantie-data voor o.a. 2024 vermeld. Op de onderstaande kerstvakantie-data in 2024 zijn scholen verplicht om gesloten te zijn. De overheid in Nederland bepaalt jaarlijks deze data.

Meivakantie 2024 - Nederland

Meivakantie data zijn verplicht. De scholen zijn gesloten en uw kinderen zijn vrij.
Basisonderwijs
Regio Noord
27 apr 2024
t/m 5 mei 2024
Regio Midden
27 apr 2024
t/m 5 mei 2024
Regio Zuid
27 apr 2024
t/m 5 mei 2024
Voortgezet
onderwijs
Regio Noord
27 apr 2024
t/m 5 mei 2024
Regio Midden
27 apr 2024
t/m 5 mei 2024
Regio Zuid
27 apr 2024
t/m 5 mei 2024
= Op bovenstaande meivakantie-data zijn de scholen sowieso gesloten, maar scholen kunnen de meivakantie 2024 met een week uitbreiden. Voor de juiste data raadpleeg de website van de school. Uw school kan dus eventueel een week voor bovenstaande week of een week erna ook nog gesloten zijn.

Kalender meivakantie-data 2024


Basisonderwijs Noord, Basisonderwijs Midden, Basisonderwijs Zuid, Voortgezet onderwijs Noord, Voortgezet onderwijs Midden, Voortgezet onderwijs Zuid.
April 2024
WeekMaDiWoDoVrZaZo
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
182930 
Mei 2024
WeekMaDiWoDoVrZaZo
18 12345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
222728293031 

Over de meivakantie

De meivakantie 2024 is een schoolvakantie, zoals de naam al aangeeft, in mei. Maar deze vakantie begint vaak al in april. In deze vakantie vallen de volgende feestdagen: koningsdag, Bevrijdingsdag en af te toe ook Hemelvaartsdag.

De vakantie duurt een of twee weken, afhankelijk van de zojuist genoemde feestdagen die ook in diezelfde periode vallen. Wanneer er genoeg feestdagen in die periode vallen kan de gemeente i.s.m. de school besluiten om twee weken vakantie te geven. Wanneer de mei vakantie uit 2 weken bestaat zijn de scholen met Pasen slechts enkele dagen gesloten.

Bekijk eventueel ook de volgende pagina's:

De Meivakantie in Nederland: Een tijd van ontdekken en avontuur


De meivakantie is een bijzondere tijd in Nederland, waarin de lente volop in bloei staat en gezinnen en vrienden samenkomen om te genieten van een welverdiende vakantie. Met een breed scala aan activiteiten en attracties biedt Nederland de perfecte bestemming voor een onvergetelijke meivakantie. Of je nu houdt van historische steden, adembenemende natuur of spannende avonturen, Nederland heeft voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van de meest fascinerende bestemmingen en activiteiten tijdens de meivakantie in Nederland.

Ontdek de historische steden

Tijdens de meivakantie kun je jezelf onderdompelen in de rijke geschiedenis van Nederland door een bezoek te brengen aan enkele van de historische steden. Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, biedt een overvloed aan culturele en historische bezienswaardigheden, zoals het beroemde Rijksmuseum en het Anne Frank Huis. Verken de pittoreske grachten, geniet van de gezellige sfeer op de terrasjes en ontdek de unieke charme van deze stad.

Een andere stad die een bezoek waard is tijdens de meivakantie is Utrecht. Met zijn prachtige grachten, historische gebouwen en levendige sfeer is Utrecht een perfecte bestemming voor een dagje uit. Beklim de Domtoren voor een panoramisch uitzicht over de stad en maak een wandeling door de schilderachtige straatjes vol met boetiekjes en gezellige cafés.

Natuurlijke pracht en avontuurlijke activiteiten

Voor natuurliefhebbers is de meivakantie de ideale tijd om te genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid van Nederland. Nationale parken zoals de Hoge Veluwe bieden uitgestrekte bossen, kleurrijke bloemenvelden en diverse diersoorten. Huur een fiets en verken de vele fietspaden die door het park slingeren, of maak een ontspannende wandeling door de rustige natuur.

Voor de avontuurlijke zielen onder ons biedt Nederland ook spannende activiteiten tijdens de meivakantie. Neem bijvoorbeeld de Efteling, een van de bekendste pretparken van Nederland. Met zijn betoverende sprookjesachtige sfeer en spannende attracties is de Efteling een geweldige plek voor een dag vol plezier voor het hele gezin.

Daarnaast heeft Nederland een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden die je meenemen door prachtige landschappen en schilderachtige dorpjes. Huur een kano en verken de waterwegen van de Biesbosch, een van de grootste zoetwatergetijdengebieden van Europa. Of ga naar de kust en geniet van een dagje zonnebaden op de stranden van Bloemendaal, Scheveningen of Zandvoort. Of nog beter, ga naar een van de vele stranden ergens langs de kust in de wijdse provincie Zeeland als het weer het toelaat.

Culturele evenementen en festivals

Tijdens de meivakantie worden er in heel Nederland talloze culturele evenementen en festivals georganiseerd. De Keukenhof, ook wel bekend als de 'Tuin van Europa', is een van de hoogtepunten. Deze wereldberoemde bloementuin, gelegen in Lisse, biedt een spectaculaire weergave van tulpen, hyacinten en andere bloemen. Wandel langs kleurrijke bloembedden en bewonder de prachtige bloemstukken die elk jaar worden tentoongesteld.

Ook zijn er meer dan 10 grote bevrijdingsfestivals in Nederland op 5 mei. Op deze festivals wordt de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog gevierd. Deze festivals wordt gehouden in verschillende steden in het hele land en bieden een mix van live muziek, straatoptredens en culturele activiteiten.

Conclusie

De meivakantie in Nederland is een periode vol ontdekkingen, avontuur en plezier. Of je nu kiest voor een bezoek aan historische steden, het verkennen van de prachtige natuur of het deelnemen aan culturele evenementen en festivals, Nederland heeft voor elk wat wils. De betoverende schoonheid van het land en de warme gastvrijheid van onze Nederlandse bevolking zullen je meivakantie onvergetelijk maken.

Bron vakantie data: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap